Història de L'Altra Ràdio

L’altra ràdio el dimecres 9 de setembre de 2020 amb l'edició número 2389  comença la 41ena temporada del programa retornant als estudis de Ràdio 4 del carrer Roc Boronat de Barcelona. En el primer espai participa Pere Buhigas, director de RTVE a Catalunya i Vicenç Sanclemente, director de Ràdio 4 comentant els canvis de programació a TVE a Catalunya i Ràdio 4.

El programa passa a emetre's els dimecres al migdia (12:05 hores) i es repeteix els dissabtes, a les 23 hores.

D'incorporen a l'equip del programa Leonardo Bautista, del Barcelona Supercomputing Center. L’alumnat de la professora Mia Men de l’escola Montessori Palau Girona -fent reflexions mensuals sobre la tecnologia i els audiovisuals segons el parer dels joves- i Carles Sora, director del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC i especialista en cultura digital

El dimecres 25 de novembre arribem a l’edició 2400 de L’altra ràdio de Ràdio 4, fet que coincideix amb el podcast número 500 del nostre programa dins del web de RTVE.

Per tant, a la nostra pàgina de podcast es podien escoltar les últimes 500 edicions del programa. Des de la del 14 de setembre de 2009, feia 11 anys i algunes setmanes, quan vam fer l’edició 1901. Era un especial amb motiu de començar la 30ena temporada de L’altra ràdio de Ràdio 4 amb la participació aquell dia d’Enric Frigola i Josep Maria Francino.


El dimecres 30 de desembre emetem un programa especial enregistrat a l'exposició Dones a les Ones que es pot visitar al Museu d'Història de Catalunya. La seva comissària Elvira Altés ens fa un recorregut radiofònic per ella.