Els llibres de l'equip de l'Altra Ràdio

Los primeros 20 años de contenidos audiovisuales en Internet. 1000 obras y webs

Los primeros 20 años de contenidos audiovisuales en Internet. 1000 obras y webs

Títol:Los primeros 20 años de contenidos audiovisuales en Internet. 1000 obras y webs. Editorial UOC. (e-pub)
AUTOR: CINTO NIQUI
PREU: 9.49€
NÚM. PÀGINES:264
ISBN:978-84-9064-486-7
FORMAT:E-PUB (1,14 MB) - CASTELLÀ
PUBLICACIÓ:11/2014 
Internet ha proporcionat un entorn cada vegada més favorable per a la difusió de continguts audiovisuals. Els usuaris poden accedir a una quantitat ingent de material, creat o no per professionals. El consum dels audiovisuals ha quedat desvinculat de les pantalles del cinema i de la televisió i s’ha enriquit amb l’aparició de nous formats, alguns interactius i multiplataforma.



Aquest llibre recull més de 1000 títols d’obres audiovisuals i webs que han destacat en la història d’Internet i la telefonia mòbil fins l’any 2012. Al costat de les pel•lícules i els canals de televisió conviuen els tràilers, els videoclips, les animacions Flash, els «machinima», les websèries i mobisèries, els vídeos generats pels usuaris i els videoblocs.

 

A més de la cronologia explicativa, per facilitar-ne el coneixement i el possible visionat a Internet, al final del llibre es fa el recull de totes les obres audiovisuals esmentades: 415 obres i webs de cinema, 225 espais i canals de TV, 193 websèries, 89 vídeos generats pels usuaris, 54 peces d’art electrònic, 15 videoblocs, 10 «machinima», 8 mobisèries i 8 webcams.

L’obra és una revisió i ampliació del llibre Cronologia dels primers 15 anys de l’audiovisual a Internet, publicat en el 2012.

La Comunicación es vida. Reflexiones eclécticas sobre TICs y contenidos audiovisuales

Títol: La Comunicación es vida. Reflexiones eclécticas sobre TICs y contenidos audiovisuales.
Autor: Cinto Niqui
Núm Col·lecció: 191 (Manuales Comunicación)
Tema: CC. de la Informació i Comunicació
Núm. pàgines: 316
ISBN:978-84-9788-305-4
Format:17 x 24 cm. rústica
Publicació:10/2011  
La Comunicación es vida. Reflexiones eclécticas sobre TICs y contenidos audiovisuales

Si voleu comprar aquest llibre feu un clic aquí

fa un recorregut intel·lectual sobre el «bé» i el «mal» que la comunicació audiovisual genera en el nostre món i posa en evidència els seus elements clau. En primer lloc, que la comunicació és la vida, entesa com alfa i omega de la nostra civilització i, en segon lloc, que les «omnipresents» Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) projecten els missatges personals i dels mitjans perquè siguin usats de manera extensiva per la societat.

Els pensaments exposats provenen dels camps científic, artístic, filosòfic, místic, històric, sociològic i econòmic. L'autor ofereix una visió eclèctica, allunyada de qualsevol dogmatisme i radicalisme, que busca l'harmonia entre posicions oposades.

Encara que l'ésser humà ha d'intentar assolir la serenitat i l'harmonia per camins diferents a la majoria dels continguts propagats pels sistemes tecnològics, la comunicació audiovisual pot servir perfectament per formar, educar i entretenir èticament, ni que no sigui la pràctica majoritària. 

Disseny i creativitat sonora. El so al cinema, la televisió, la ràdio i la música. Persones i tecnologies que hi intervenen

Títol: Disseny i creativitat sonora. El so al cinema, la televisió, la ràdio i la música. Persones i tecnologies que hi intervenen
Autor: Cinto Niqui
Editorial UOC.
Col·lecció: Manuals, 111.
ISBN: 978-84-9788-611-6 Setembre 2007
Disseny i creativitat sonora

Els processos de captació, edició, processament i mescla d'una producció audiovisual tenen molts aspectes fascinants. Descobrir-ne uns quants és el primer dels objectius d'aquest llibre. Actualment, amb eines informàtiques de programari lliure estan a l'abast de tothom. Amb un ordinador, un micròfon i, si cal, algun aparell enregistrador portàtil qualsevol persona pot crear i experimentar amb el disseny i la creació sonora. Mitjançant Internet podem aconseguir legalment material enregistrat a les bases gratuïtes d'efectes de so i a les webs que ofereixen música de lliure ús. A les pàgines d'aquest llibre trobaran algunes adreces útils. També s'inclouen molts comentaris, opinions i maneres de treballar que poden servir de referència i d'orientació inicial perquè cadascú pugui trobar el seu estil. A la primera part, el fil conductor principal són totes les feines relacionades amb la sonorització de la ficció audiovisual, el tractament del so a la ràdio i la televisió i la sonorització musical. A banda dels comentaris dels professionals, trobaran alguns consells pràctics que els poden ajudar. La segona part del volum està dedicada a repassar tota la tecnologia relacionada amb l'àudio digital actual. La voluntat és recollir un ventall tan ampli i vistós com sigui possible de la multitud de recursos que hi ha a l'abast.

La ràdio en català a l'estranger

Títol: La ràdio en català a l'estranger
Autors: Martí Garcia-Ripoll Duran i Cinto Niqui Espinosa
Editorial: Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Col·lecció Documents núm. 80.
ISBN: 978-84-490-2499-3 Juliol 2007
La ràdio en Cataà a l'estranger

Si voleu comprar aquest llibre feu un clic aquí

Aquest treball d'investigació recull per primera vegada tots els programes de ràdio que es van fer en català, durant el segle XX, a l'estranger. El llibre té dues parts. "Una història de L'Hora Catalana. El programa de ràdio dels catalans emigrats i exiliats a Amèrica" i "Les emissions internacionals en llengua catalana".
L'Hora Catalana, que va començar a Buenos Aires l'any 1928, no solament va ser el primer programa de ràdio en català fora de Catalunya, sinó que va ser també la primera programació en llengua estrangera que es va fer a tot Amèrica per i per a les comunitats d'immigrants, i a la qual, anys després, s'hi afegirien altres Hores Catalanes de Ràdio produïdes a Montevideo, Santiago de Xile, Valparaíso, l'Havana, Mèxic, Caracas i altres ciutats.
Des de 1939 fins a 1976, els espais emesos en ona curta des de l'estranger van permetre mantenir present la llengua catalana a la ràdio, sobretot fins a la meitat de la dècada dels seixanta. Només aquesta dada reflecteix la seva transcendència. Durant el franquisme van transmetre programes en català: Ràdio Moscou, la BBC, Radio España Independiente, Ràdio París, Office of War Information (CBS,NBC), Ràdio Belgrad, Ràdio Praga, Ràdio Pequín, Ràdio Budapest, Ràdio Transmundial (Mònaco) i Ràdio de les Valls. Més endavant també ho van fer: Ràdio Andorra, la BRT de Bèlgica i Ràdio Exterior d'Espanya. De totes aquestes emissores se'n parla a la segona part.

Fonaments i usos de tecnologia audiovisual digital

Títol: Fonaments i usos de tecnologia audiovisual digital
Autor: Cinto Niqui Editorial
UOC. Col·lecció: Manuals, 114.
ISBN: 978-84-9788-629-
1 Setembre 2007
Fonaments i usos de tecnologia audiovisual
				  digital

El llibre vol ajudar a millorar la cultura audiovisual de les persones, que avui forma part de la cultura general, i vol contribuir a què la tecnologia audiovisual estigui al servei de les necessitats reals de la societat, afavorint la bona comunicació entre els individus, per tal que siguin més cultes i rics en experiències comunicatives que els facin créixer humanament. Conèixer les tecnologies i els usos de les diverses tecnologies que es fan servir als mitjans de comunicació audiovisual és l'objectiu principal d'aquest llibre. El segle XXI porta una important novetat: fent servir algunes de les tecnologies recollides en aquest llibre, tothom pot expressar-se audiovisualment i pot fer arribar les seves creacions a moltes persones.

Radio: Historia y Técnica

Títol: Radio: Historia y Técnica
Autor: Juan Juliá Enrich
Editorial Marcombo S.A.,
Any 1993 (Re-editat en forma de pack junt a "Emisores y receptores", l'any 2004)

Radio Historia y Tecnica

Un documentat passeig per la història de la ràdio des de múltiples vessants: la de les emissores, els fonaments tecnològics, els equips receptors, etc. El volum conté un gran nombre d'il·lustracions i un DVD.