L'Altra Ràdio va néixer a Ràdio 4, la temporada 1979-80. Amb el pas dels anys, L'Altra Ràdio ha esdevingut l' únic programa de la radiodifusió catalana especialitzat en les telecomunicacions i la cultura audiovisual.
L'Altra Ràdio s' emet per Ràdio 4 els dimecres a les 22:05 i en repetició els diumenges a la mitja nit (24 hores).

La divulgació de les noves tecnologies audiovisuals , la reflexió del seu impacte a la societat i la història de les comunicacions són algunes de les constants del programa.
La ràdio, la televisió, els multimèdia i internet són els quatre temes principals de l’espai. A més, a L’Altra Ràdio trobareu tot allò relacionat amb: els mitjans de comunicació locals catalans; la radiodifusió internacional d'ona curta i via satèl.lit; els canals de televisió via satèl.lit; la radioescolta, la radioafició i la banda ciutadana; la història de la ràdio; les carreres professionals dels presentadors de ràdio i televisió ; la informació relacionada amb les emissores de Ràdio Nacional d’ Espanya.
Moltes institucions i especialistes participen mensualment a L’Altra Ràdio.
Dirigeix i presenta: Cinto Niqui.
Qualsevol informació o participació serà benvinguda. L’Altra Ràdio sempre ha estat un programa obert als qui l’ escolten i desitgen participar-hi. Per contactar amb l' equip del programa podeu escriure a:
L'Altra Ràdio,
altraradio@gmail.com
L'Altra Ràdio ha rebut els següents guardons:

Premi de la Fundació Rafael Peris a la millor iniciativa cultural de la radiodifusió professional de 1995.

Premi Salvador Escamilla 2013, al millor programa de la ràdio pública catalana, de l’Academia de las Artes y las Ciencias Radiofónicas de España (AER
Premi Excel·lència 2010 als mitjans de comunicació (ràdio) atorgat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC)

Premi Connexió de l'any 2006, concedit per la Federació Catalana d'Empresaris Instal.ladors de Telecomunicacions.

Menció Honorífica en els 5ns Premis Ràdio Associació de Catalunya, l'abril de 2005.

Premi Connexió de l'any 2000, concedit per la Federació Catalana d'Empresaris Instal.ladors de Telecomunicacions.

Premi APEI 1999, de l’Associació Profesional Espanyola d'Informadors de Premsa Ràdio i Televisió.