L'altra ràdio de Ràdio 4 comença la 43ena temporada el dimecres 14 de setembre, amb l’edició 2476. El programa s'emet els dimecres de 14 a 15 hores. S'incorporen a l'equip de col·laboradors: Jordi Torres, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, especialista en Arquitectura de Computadors i responsable del grup de tecnologies emergents per a la intel·ligència artificial del Barcelona Supercomputing Center; la doctora Àtia Cortés, investigadora de la Unitat d'Anàlisi de Vincles Socials del Departament de Ciències de la Vida del Barcelona Supercomputing Center; Jordi Estapé de l’empresa Bloock, especialistes en la tecnologia “Cadena de blocs” (“Blockchain”).


A finals del mes de desembre de 2022 s’incorpora a l’equip del programa l’enginyer Andreu Veà, fundador i president de Covid Warriors. En les seves intervencions parla de tecnologia i salut i de robòtica.

 

El 15 de febrer L’altra ràdio emet un programa especial amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, enregistrat la tarda del 13 de febrer a la seu de Barcelona de l’Institut d’Estudis Catalans. En aquell programa es va presentar l’Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya, una iniciativa de l'Institut de la Comunicació (InCom-UAB) i de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'arxiu, disponible a Internet, recollia en el seu inici uns 2600 fragments digitalitzats de mig miler d’emissores catalanes i espanyoles presents a les bandes de radiodifusió a Catalunya. Joan Francesc Fondevila, president de la Societat Catalana de Comunicació de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) va comentar les activitats d'aquesta societat i va anunciar que la SCC donava suport a la creació d'un mueseu de la ràdio a Catalunya. A la part final els degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, Enric Marín, el degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, Carles Pont, i el degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Josep Lluís Micó van donar suport a la creació d'un museu de la ràdio a Catalunya (virtual i/o físic).

 

El dimecres 1 de març, L’altra ràdio arriba a la seva edició 2500. Es fa un programa especial amb la participació del filòsof Jordi Pigem, autor del llibre “Tècnica i totalitarisme”;  el músic Jordi Nacenta d’Alma de Boquerón, que presenta la sintonia del pòdcast “L’altra ràdio vintage”; Eloi Vila (TV3) i la Cristina Puig (TV3 i TVE) van recordar el seu pas pel programa l’any 1995, quan encara eren estudiants de Periodisme.

 

El dissabte 4 de març s’estrena el pòdcast “L’altra ràdio vintage”. Fins l'estiu es publiquen 20 episodis de 25 minuts. En aquests espais es poden escoltar continguts propis emesos en els 43 anys de L’altra ràdio. Es poden escoltar entrevistes de fa anys fetes a Joaquim Maria Puyal, Olga Viza, Jordi Basté, Joaquim Prat, Concha García Campoy, Luis del Olmo, Alfons Arús, José María García o Jordi Hurtado. Els records radiofònics dels escriptors Pere Calders, Montserrat Roig, Joan Brossa o Manuel Vázquez Montalbán. Al cantant Joan Manuel Serrat quan preparava el programa “La radio con botas”. A Otelo Saraiva de Carvalho explicant en primera persona el paper de la ràdio a la Revolució dels Clavells portuguesa. La història dels inicis d’algunes emissores municipals, com Ràdio Arenys o Ràdio Montblanc. I com es va explicar al programa els inicis dels diaris electrònics, els programaris de bases de dades, l’ús de la telefonia mòbil als Jocs Olímpics de Barcelona, la televisió digital o la primera vegada que vam poder navegar per Internet, l’any 1995.

Els dies 12 i 19 de juliol s'emeten dos espais especials dedicats a “Tecnologia, audiovisuals i medicina s’uneixen a l’Hospital Universitari de Bellvitge”.  Hi participen els doctors Antoni Marí Roig, Cap del Servei de Cirurgia Maxil·lofacial, Francesc Vigués, Cap del Servei d’Urologia, Jordi Poce, Cap del Servei de Ginecologia i Xavier Linares, cap de l’Àrea d’Audiovisuals.

Des del 26 de juliol fins el  30 d'agost es van reposar algunes edicions de la temporada.