Història de L'Altra Ràdio

L'altra ràdio de Ràdio 4 començarà la 40ena temporada el dimecres 4 de setembre, amb l’edició 2343. Els dimecres canviem d'horari i passem a estar en antena a les 21:05 hores, una hora abans que la passada temporada.
Es manté la repetició del programa el diumenge 8, a les 24 hores. 


L’altra ràdio és el magazín radiofònic en llengua catalana, de qualsevol gènere, amb més temporades ininterrompudes d'emissió. La intel·ligència artificial, Internet, la supercomputació, les telecomunicacions, els usos socials de la tecnologia, la cultura audiovisual, el periodisme digital, l'actualitat de la radiodifusió, la radioafició i la radioescola són els seus continguts principals.


Una de les novetats és la incorporació regular a l’equip del programa de Chari Bermejo, presidenta del radioclub Mike Delta Victor DX Group, de Mollet del Vallès.
El dimarts 10 de setembre, L’atra ràdio estrena un espai setmanal sobre innovació tecnològica al programa El Matí a Ràdio 4, dirigit i presentat per Ramon Castelló. Especialistes de L’altra ràdio divulguen temes diversos cada setmana. El primer en fer-ho és el doctor en Informàtica Ramon Sangüesa.

 

El 29 d’octubre, L’altra ràdio de Ràdio 4 és distingit amb el Premi Nacional de Comunicació, en la categoria de Radiodifusió, que atorga la Generalitat de Catalunya. És la primera vegada que un programa de Ràdio 4 aconsegueix aquest prestigiós guardó. És la primera vegada que el jurat premia un programa radiofònic sobre tecnologia. 

L'objecte dels Premis és “atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada”.

“El jurat ha premiat Cinto Niqui Espinosa, director de L’altra ràdio, de Ràdio 4, des del 1985. Enguany, el programa compleix 40 anys en antena i més de 2.300 emissions, sent el magazine amb més anys d’emissió de la radiodifusió catalana. Continua apostant per la divulgació de les noves tecnologies audiovisuals, la reflexió sobre el seu impacte a la societat i el coneixement de la història de les comunicacions. Cinto Niqui, amb un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill, reflexiona setmanalment sobre l’ús i l’impacte en la societat de les TIC, considerades eines de transformació social”.

L’acte de lliurament es va fer el 13 de novembre, a la tarda, al Palau de la Generalitat.